Nieuwe WordPress Editor

Vanaf versie 5.0 heeft WordPress een nieuwe editor. Deze editor werkt met zgn. blokken. Elk onderdeel van een pagina heeft zijn eigen blok. Zo is er een blok voor koppen, paragrafen en afbeeldingen. Met de nieuwe editor voor WordPress kun je veel makkelijker je pagina’s opmaken.

Op deze pagina leg ik je uit:

Wat is de nieuwe WordPress editor?
Hoe kun je een bestaande pagina omzetten naar de nieuwe editor
Nieuwe pagina maken met de nieuwe editor
Pagina bewerken met de nieuwe editor
Hoe stap je over naar de nieuwe WordPress editor?

Wat is de nieuwe WordPress editor?

WordPress 5.0 heeft een compleet nieuwe editor. Superhandig, maar wel even wennen. In deze video leg ik kort uit hoe je werkt met de nieuwe WordPress editor.


Bestaande pagina omzetten naar de nieuwe editor

De nieuwe editor maakt gebruik van blokken. Om een bestaande pagina te kunnen gebruiken in de nieuwe editor, moet je deze omzetten. In onderstaande video leg ik uit hoe je dat doet.


Nieuwe pagina maken met de nieuwe WordPress editor

Met de nieuwe editor is het maken van een nieuwe pagina net iets anders. In onderstaande video leg ik uit hoe je dat doet.


Pagina bewerken met de nieuwe WordPress editor

Met de nieuwe editor bestaat je pagina uit zgn. blokken. Blokken kun je eenvoudig verplaatsen, verwijderen en dupliceren.


Hoe stap je over naar de nieuwe WordPress editor?

De nieuwe editor is onderdeel van WordPress 5.0. Om de nieuwe editor te gebruiken moet je dus updaten naar WordPress 5.0.

Lees meer over het updaten van WordPress.

Maak altijd een goede backup van je website (inclusief database) voordat je gaat updaten. Weet je niet hoe dat moet, schakel dan hulp in.

gebaseerd op WordPress versie:

5.0

gepubliceerd op:

gewijzigd op: