Responsive websites

Steeds meer websites worden gebruikt op andere apparaten dan de computer, zoals netbooks, tablets en smartphones. Deze hebben meestal een kleiner scherm, zodat standaard websites niet goed bruikbaar zijn. Er zijn verschillende manieren om je website geschikt te maken voor mobiel en kleinere schermen. Een van die manieren is Responsive Design.

Responsive Design betekent dat de website ‘ziet’ welk schermformaat gebruikt wordt en zich daarop aanpast (respons). De breedte van de website past zich aan de breedte van het scherm aan. Bijvoorbeeld, het scherm van een tablet is smaller dan de meeste desktop computers. Met Responsive Design wordt de website altijd op de meest ideale manier weergegeven.

Voordelen Responsive Design

Een website die gebruik maakt van Responsive Design heeft een aantal voordelen. Er is geen aparte mobiele website nodig. Geen extra kosten en tijd die nodig zijn deze extra website te onderhouden. Je kunt de inhoud van je website eenvoudig per schermgrootte optimaliseren. Zo kun je het menu op smalle schermen op een andere manier weergeven en bepaalde onderdelen niet tonen of in een verkorte weergave.

Voorbeelden

Hieronder staan een aantal voorbeelden van Nederlandse websites die gebruik maken van Responsive Design. Je kunt eenvoudig zelf zien hoe de websites zich aanpassen aan kleinere schermen. Vergelijk de websites op je computer en mobiel en/of tablet. Of verander de grootte van je browservenster op je computer.

Websites door mij ontworpen die gebruik maken van Responsive Design:

Deze website is ook geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Verklein het scherm van je browser en zie hoe de website zich aanpast.

Optimaliseer je website voor mobiel en tablets

Responsive Design is een uitstekende manier om je website geschikt te maken voor mobiel en tablets. Neem contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van Responsive Design voor jouw website.