Zitiz

Onder het label Zitiz ontwerpt en maakt Marion Bos handgemaakte en exclusieve meubelen, zoals poeven en banken voor particulieren en bedrijven.

Zitiz website homepage, weergave desktopZitiz website homepage, weergave tablet en telefoon

De opdracht van Zitiz was een website te realiseren die alle aandacht laat uitgaan naar de producten en het verhaal erachter. Een website die tegelijkertijd aansluit bij de - uitgesproken - eigen stijl van Zitiz. Om toe te lichten hoe ik deze opdracht heb uitgewerkt, wordt hieronder de gevolgde werkwijze beschreven.

Werkwijze

We zijn begonnen bij de basis: het bedrijf. Wat is het doel en de doelgroep van Zitiz en welke rol speelt de website daarin? Daarop volgende stappen waren - in het kort - het bepalen van de inhoud, structuur en navigatie, het bepalen van de vormgeving, uitstraling en stijl en het selecteren van de meest geschikte templateWebsite templates heten themes bij gebruik van het WordPress CMS. Themes zijn prefab websites met een eigen vormgeving en functionaliteit. Themes kunnen plug-and-play gebruikt worden en kunnen ook wat betreft vormgeving en functionaliteit aangepast worden..

Informatiestructuur

Onderzoek naar de inhoud en navigatie van de website resulteerde in een informatiestructuur. De informatiestructuur geeft schematisch de inhoud, onderdelen en onderlinge samenhang van de website weer. Voor het bepalen van de vormgeving is een moodboard gemaakt. Het moodboard geeft richting aan het ontwerp door typografie, textuur en kleur.

Eindresultaat

Bij de uiteindelijke invulling van de website is niet alles uit de voorgaande stappen uitgevoerd. Zo gaat dat, dat heet voortschrijdend inzicht. De doorlopen stappen hebben hun nut gehad, er zijn alternatieven verkend en dit alles heeft geleid tot een goed eindresultaat. De website is geschikt voor mobiel, social media en geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO).

opdrachtgever

Zitiz

website

project

nieuwe website

kenmerken

  • informatie architectuur
  • ontwerp
  • productie

ontwerp

op maat aangepast website template Modern Portfolio van Studiopress

oplevering

2014