Smart Event Manager

Help Smart Event Manager aan een nieuwe website met een eigentijdse vormgeving en gebruiksvriendelijke navigatie. Dat was het belangrijkste doel bij het realiseren van de nieuwe Smart Event Manager website. Smart Event Manager is een toonaangevend product in de evenementenbranche en wordt gebruikt door musea, attractieparken en evenementenlocaties.

Website Smart Event Manager, weergave op mobiel, tablet en desktop - Wouter van der Zee, WebdesignWebsite Smart Event Manager, weergave op mobiel en tablet - Wouter van der Zee, Webdesign

Doelen

De belangrijkste drie doelen voor de nieuwe website van Smart Event Manager waren:

  • betere structuur en navigatie
  • nieuwe en moderne vormgeving
  • geschikt voor telefoon, tablet en computer

Om deze doelen te realiseren is er gezamenlijk aan de volgende onderdelen gewerkt: onderzoek, functioneel ontwerp, vormgevingsconcept en selectie website templates.

Functioneel ontwerp

In de onderzoeksfase is er met het team van Smart Event Manager gewerkt aan de structuur en navigatie van de nieuwe website. Door middel van brainstormen en het werken met post-its werd een gebruiksvriendelijke en logische structuur gemaakt. Het resultaat diende als input voor het functioneel ontwerp van de website.

Vormgeving

Voor het vormgevingsconcept is samen met het team een 20-tal bestaande websites besproken. Dit hielp inzicht te krijgen in de gewenste vormgeving voor de Smart Event Manager website.

Geschikt voor telefoon, tablet en computer

Bij aanvang van het project is besloten de website van Smart Event Manager te realiseren met een bestaand templateLees meer over de voordelen van een website op basis van een bestaand template.. Een van de voordelen hiervan is dat de doorlooptijd een stuk sneller is. Het gekozen template is getest op een goede laadsnelheid  en geschikt voor gebruik op telefoon, tablet en computerLees waarom laadsnelheid zo belangrijk is voor websites..

Dit project is uitgevoerd in opdracht van Novaware.

opdrachtgever

Novaware

website

project

nieuwe website

kenmerken

  • informatie architectuur
  • ontwerp

ontwerp

template

oplevering

2016