Pontifexx

Pontifexx adviseert bedrijven bij het onderhoud van hun machines en installaties. In samenwerking met het team van Pontifexx en Novaware is een nieuwe website gerealiseerd.

Pontifexx website weergave telefoonPontifexx website weergave tabletPontifexx website teampagina weergave deskopt

De belangrijkste doelen voor de nieuwe website waren niet zozeer dat het er mooi en gebruiksvriendelijk moest zijn. Ja, dat natuurlijk ook, maar dat was niet het spannendste. Veel interessanter was inhoud en vormgeving aan te laten sluiten bij de identiteit van Pontifexx. Daarom zijn we begonnen met een onderzoek. Vragen die we bespraken tijdens deze fase waren: wie is Pontifexx, wat doet Pontifexx en wat wil zij betekenen voor haar doelgroep? Hieruit volgde een aantal kernwoorden die als leidend thema bij het ontwerp van de website zijn gebruikt.

Ontwerp

De belangrijkste kernwoorden waren: transparant, licht, gezichten, prettig en eenvoud. Deze zijn gebruikt bij het kiezen van het lettertype, vormen, kleuren en fotomateriaal. Het gekozen lettertype bijvoorbeeld (Proxima Nova) kenmerkt zich door een open en transparante letter dat prettig leesbaar is op beeldschermen. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar het karakter van een lettertype is van grote invloed op de uitstraling van de website Volgens sommigen bestaat het grootste gedeelte van websites uit tekst (95%) en dus typografie. Het gekozen lettertype is dus van grote invloed op de uitstraling en vormgeving van je website..

Voor het beeldmateriaal hebben we ervoor gekozen de medewerkers van Pontifexx duidelijk te laten zien. Dit is gebaseerd op het kernwoord 'gezichten' en de persoonlijke en informele aanpak van Pontifexx die door klanten zeer wordt gewaardeerd. Zo is de teampagina een belangrijk onderdeel van de website en heeft elke medewerker zijn eigen profielpagina. De kernwoorden helpen als centraal thema de kwaliteit van de website te verbeteren.

Andere kenmerken van het nieuwe website ontwerp zijn:

Optimalisatie voor mobiel

De website is geoptimaliseerd voor smartphone, tablet en desktopcomputers. Dit is gedaan door gebruik te maken van Responsive Design Responsive Design houd onder andere in dat de afmetingen van de website zich aanpassen aan de schermgrootte. Lees meer over Responsive Design en het geschikt maken van je website voor mobiel gebruik., maar ook is er aandacht besteed aan de snelheid van de website. Zeker devices zoals smartphones en tablets hebben niet altijd de snelste internetverbinding. Dan is het extra belangrijk dat de pagina's voldoende snel geladen worden. Voor de website van Pontifexx zijn meerdere maatregelen genomen om de snelheid te optimaliseren .

opdrachtgever

Pontifexx
(i.o.v. Novaware)

website

project

nieuwe website

kenmerken

  • informatie architectuur
  • ontwerp

ontwerp

op maat

oplevering

2014