Internalis

Internalis is een pratijk voor therapie en coaching. Ik heb Internalis geholpen bij het realiseren van de nieuwe website. Belangrijkste doelstellingen waren: duidelijke en gebruiksvriendelijke indeling, nieuwe vormgeving en geschikt voor telefoon, tablet en computer.

Internalis website weergave telefoon, Wouter van der Zee WebdesignInternalis website homepage weergave desktop, Wouter van der Zee WebdesignInternalis website standaard pagina weergave desktop, Wouter van der Zee Webdesign

Structuur en navigatie

Voor mij moet een goede website ter zake doende inhoud hebben en een duidelijke, logische en gebruiksvriendelijke navigatie. Om dat voor internalis.nl te realiseren heb ik samen met Edwin en Mathilde van Internalis een workshop gedaan. In deze workshop hebben we gewerkt aan de structuur en navigatie van de website. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van Scrum en Agile techniekenDeze werkwijze heb ik grotendeels gebaseerd op het boek Get Agile van ontwerpburo Fabrique.. Door samen te werken aan de structuur en navigatie is de kwaliteit van het eindresultaat beter en duurzamer.

Moodboard en vormgeving

Voor de nieuwe vormgeving van de website heb ik eerst meerdere gesprekken gehad met Edwin en Mathilde. Vragen die o.a. besproken zijn; wat typeert jullie praktijk, wat is jullie werkwijze en waarmee onderscheiden jullie je van anderen? Uit deze gesprekken heb ik een aantal kernwoorden gefilterd. Deze kernwoorden heb ik vertaald naar kenmerken voor vormgeving, zoals kleur, typografie en beeld. Dit heb ik weergegeven in een Moodboard. Het Moodboard geeft in woord en beeld de kern van de nieuwe vormgeving weer. Het Moodboard heb ik gebruikt voor de ontwikkeling van de nieuwe website, logo en huisstijl.

Website voor telefoon, tablet en computer

De tijd dat een website alleen op een groot computerscherm werdt gebruikt ligt ver achter ons. Tegenwoordig wordt een website vaker op een telefoon en tablet bekekenZie ook de grafiek over het gebruik van websites op telefoon, tablet en computer in maak je website touch friendly.. Responsive design is in de meeste gevallen nog steeds de beste oplossing en is ook voor internalis.nl gebruikt. De nieuwe website van Internalis is geschikt voor kleine en grote schermen en voor bediening met de vingers en met de muis. Een website geschikt voor vandaag en voorbereid op de toekomst.

opdrachtgever

Internalis

website

project

nieuwe website

kenmerken

  • informatie architectuur
  • ontwerp
  • productie

ontwerp

op maat aangepast WordPress theme Peddlar (Woothemes)

oplevering

2016