Bulla

Bulla helpt mensen en organisaties om te gaan met rouw. Bulla – spreek uit ‘boella’ – doet dit door voorlichting, workshops en trainingen.

Bulla website, weergave mobiel, Wouter van der Zee, WebdesignBulla website, weergave desktop, Wouter van der Zee, WebdesignBulla website, weergave tablet, Wouter van der Zee, Webdesign

Witruimte

Het onderwerp waar Bulla mee werkt – rouwverwerking – is gevoelig en persoonlijk. Dit wilde we tot uitdrukking brengen in de website. We hebben gekozen voor een rustige uitstraling met veel witruimte.

Template

De website is gerealiseerd met een WordPress template (theme). Omdat er duizenden templates beschikbaar zijn heb ik samen met Bulla een inspiratiesessie gedaan. In deze sessie bespraken we in korte tijd veel verschillende templates. Op deze manier konden we snel tot een selectie van de juiste template komen.

Sitemap

Voor bijna elk project maak ik een sitemap. Een sitemap is een soort van website plattegrond. Het helpt de website te structureren en gebruiksvriendelijk te maken. De sitemap toont de meest belangrijke pagina’s en de onderlinge samenhang.

Bulla website sitemap, Wouter van der Zee, Webdesign
Ontwerp sitemap voor website Bulla.

Menu

Met een sitemap is het menu vrij eenvoudig te maken. Het menu is voor de bezoeker nog steeds één van de belangrijkste navigatiemiddelen.

Website Bulla, ontwerp menu - Wouter van der Zee, Webdesign
Ontwerp menu: overzichtelijk, want maar zes onderdelen.

Een goed menu bevat niet teveel onderdelen, zo blijft het overzichtelijk. Bovendien dwingt het je keuzes te maken. Wat zijn nou echt de belangrijkste onderdelen van je website?

Concreet

Wat voor namen geef je de menu items? Het beste is, zo concreet mogelijk. Voor Bulla hebben we het volgende gedaan bijvoorbeeld:

  • over Bulla – is beter dan over ons
  • jij en de mens in rouw – is beter dan onze diensten

opdrachtgever

Bulla

website

project

website

kenmerken

  • informatie architectuur
  • ontwerp
  • productie

ontwerp

template

oplevering

2017