boekmerijn

Website boekmerijn, weergave desktop, tablet en mobiel - Wouter van der Zee, WebdesignWebsite boekmerijn, weergavetablet en mobiel - Wouter van der Zee, Webdesign

Merijn de Leur-van Duyn is zelfstandig tekstschrijver en redacteur onder de naam boekmerijn. Zij werkte aan bekende boeken als De grote Hamersma, Jheronimus. De wegen naar hemel en hel en Art & Design van Jan des Bouvrie.

Merijn benaderde mij met de vraag haar website te vernieuwen. Bij de nieuwe website is de nadruk komen te liggen op het door boekmerijn uitgevoerde werk, veel beeldmateriaal dus.

De website is gerealiseerd met het theme Portra van Wpshower. Dit theme heeft een minimalistische vormgeving. Dit versterkt de presentatie van het vele beeldmateriaal van boekmerijn. Het theme is op maat aangepast en voorzien van de huisstijlkleuren van boekmerijn.

Terwijl de meeste websites van boven naar beneden scrollen, is dat bij boekmerijn van links naar rechts. De meeste beeldschermen hebben een liggend formaat. Ook tablets worden vaak zo gebruikt. Bij het gebruik van veel beeldmateriaal is een liggend formaat logischer en beter.

De uitgevoerde projecten van boekmerijn zijn zeer visueel. De beelden komen op de nieuwe website beter tot hun recht.

opdrachtgever

boekmerijn

website

project

nieuwe website

kenmerken

  • informatie architectuur
  • ontwerp
  • productie

ontwerp

op maat aangepast WordPress theme

oplevering

2017