Bluem webshop

Bluem is een Nederlandse producent van hoogwaardige mond- en gebitsverzorgingsproducten. Er is een nieuwe webshop ontwikkelt die beter aansluit bij de huisstijl van Bluem.

Bluem webshop homepage weergave desktop

Door de toenemende groei van het bedrijf was er behoefte aan een nieuwe webshop. Voor Bluem heb ik het ontwerp van de webshop ontwikkeld en de technische realisatie van de webshop begeleid.

Vormgeving en bedrijfsfilosofie

De vormgeving van de webshop is clean en minimalistisch. Hier is bewust voor gekozen. De filosofie van Bluem is producten te maken met zo min mogelijk ingrediënten. Dat wat er in zit is natuurlijk en effectief. Geen overbodige middelen dus. Dit vormde de inspiratie voor de vormgeving: clean en minimalistisch.

Concept en efficiëntie

Voordat met het ontwerp begonnen is, heb ik een vormgevingsconcept ontwikkeld. Dit concept is leidraad bij alle ontwerpbeslissingen. Het helpt de vormgeving van de website consistent en logisch te houden. Uitbreidingen of aanpassingen aan de webshop zijn hiermee ook eenvoudiger en sneller te realiseren. Dit bespaart dus ook ontwikkeltijd en geld. Voor de gebruiker is het ook prettiger.

Koppeling bedrijfssoftware

De techniek achter de nieuwe website is sterk verbeterd. Er is een directe koppeling gerealiseerd met de door Bluem gebruikte bedrijfssoftware. Afhandeling van orders en klantencontact is sneller, eenvoudiger en efficiënter. Dit bespaart het team van Bluem tijd en levert tevredener klanten op.

Vervolg

Websites staan niet stil, ook die van Bluem niet. Het implementeren van een nieuw ontwerp en techniek is een eerste stap. Volgende onderwerpen waar aan gewerkt gaat worden zijn:

  • het opzetten van een portal voor professionals (kaakchirurgen, tandartsen, mondhygiënisten etc.),
  • optimaliseren laadsnelheid en SEO

Steeds meer worden telefoon en tablet gebruikt voor het bekijken en gebruiken van website. Laadsnelheid van websites wordt steeds belangrijker.

opdrachtgever

Bluem

website

project

nieuwe webshop

kenmerken

  • ecommerce
  • ontwerp
  • projectmanagement

ontwerp

op maat aangepast Seoshop template

oplevering

2014