Website basketbalvereniging Be Quick ’28

De nieuwe website voor basketbalvereniging Be Quick ’28 is volledig gemoderniseerd en beter afgestemd op de doelgroep. De website is beter vindbaar in zoekmachines en geschikt voor mobiel en desktop. Dit helpt Be Quick ’28 zich online herkenbaar te presenteren. De nieuwe website resulteert in aanmelding van nieuwe leden.

Website BeQuick '28 basketbalvereniging - Wouter van der Zee, WebdesignWebsite BeQuick '28 basketbalvereniging, weergave mobiel - Wouter van der Zee, WebdesignWebsite BeQuick '28 basketbalvereniging - Wouter van der Zee, WebdesignWebsite BeQuick '28 basketbalvereniging - Wouter van der Zee, Webdesign

Probleem

De oude website van Be Quick '28 was sterk verouderd. De website kon niet goed bekeken worden op mobiel en tablet en de navigatie was onoverzichtelijk. Het bestuur van de vereniging vroeg mij hen te helpen bij het realiseren van een nieuwe website.

De belangrijkste doelen waren:

  • passend bij de identiteit van BeQuick
  • informeren van eigen leden
  • werving van nieuwe leden

Verder moest de website wat betreft techniek en vormgeving weer up to date zijn.

Proces

Voor dit project heb ik samengewerkt met een team bestaande uit leden van de vereniging. Met dit team hebben we meerdere sessies gedaan. In deze sessies bespraken we onder andere de volgende onderwerpen:

  • wat maakt Be Quick '28 nou zo bijzonder?
  • welke stijl past het beste bij Be Quick '28?
  • wat zijn de belangrijkste functies voor de website?

De leukste basketbalvereniging

Uit de teamsessies bleek dat twee dingen heel belangrijk zijn bij Be Quick '28: sportiviteit en gezelligheid. Veel leden zijn vrienden (geworden) van elkaar. Buiten de vereniging om zijn er veel gemeenschappelijke activiteiten.

Be Quick '28 heeft een eigen kantine. Daar wordt veel gebruik door gemaakt. Het is een plek waar de leden na wedstrijden bij elkaar komen.

Be Quick '28 is daarmee een van de gezelligste basketbalverenigingen van de regio. Dit mag best verteld worden en heeft dan ook een duidelijke plek gekregen op de website.

Informeren eigen leden

De website heeft een belangrijke informatie functie voor de eigen leden. De leden willen bijvoorbeeld graag weten wie er in welk team zit. Op de teampagina's staan de wedstrijduitslagen vermeld. Het takenrooster werd voorheen als pdf rondgestuurd. Dat ging nog wel eens mis. Op de nieuwe website staat het takenrooster online. Er is geen misverstand meer over wie wanneer en taak heeft.

Gratis proeftraining

Be Quick '28 biedt gratis drie proeftrainingen aan. Dit is voor nieuwe leden een prettige manier om kennis te maken met de vereniging. Op de oude website was dit niet zo zichtbaar. Voor werving van nieuwe leden zijn de proeftrainingen ontzettend belangrijk. Op de nieuwe website heeft dit een veel betere en herkenbare plek gekregen.

Waardering

Bij de Algemene Ledenvergadering aan het begin van het seizoen 2018/2019 is de nieuwe website met veel enthousiasme onthaald. Een team van webredacteuren is sindsdien actief bezig met de website.

opdrachtgever

BeQuick '28

website

project

Nieuwe website

kenmerken

  • informatie architectuur
  • ontwerp
  • productie
  • projectmanagement

ontwerp

template

oplevering

2018