Over mij

Tijdens mijn studie aan de TU Delft heb ik mijn eerste website gemaakt. Dat is al weer een tijdje geleden, maar mijn liefde voor webdesign is gebleven. Inmiddels werk ik al ruim 15 jaar als webdesigner.

Wouter van der Zee, Webdesign
fotografie: Norbert Bosman

Ik heb tientallen ondernemers geholpen aan nieuwe websites. Het leuke vind ik dat iedere ondernemer zijn eigen verhaal heeft. Die afwisseling maakt het voor mij heel interessant.

Mijn kennis en ervaring deel ik graag. Op deze website plaats ik artikelen met tips en advies voor ondernemers. Meer nerdy webdesign artikelen publiceer ik op medium.com. Op Hogeschool Tio Utrecht deel ik mijn kennis en ervaring met studenten als docent Webdesign.

Ik werk inmiddels ruim acht jaar als zelfstandig webdesigner (sinds 2011).

Daarvoor heb ik bij Reclamebureau Christiaan Hoogeveen gewerkt als grafisch ontwerper en webdesigner. Daar werkte ik zelfstandig aan logo’s, huisstijlen, magazines en websites voor diverse bedrijven.

Daarvoor had ik een hele andere baan. Namelijk Technisch Schrijver bij Frog AGV Systems (heet inmiddels Oceaneering). Dat is een superleuk bedrijf dat geautomatiseerde voertuigen maakt voor de industriële toepassingen. Eigenlijk een soort zelfstandig rijdende robots.

Ik was er verantwoordelijk voor de handleiding en het geven van trainingen bij klanten. Daarvoor was ik regelmatig op pad in Nederland, België en Duitsland bij bedrijven als MSD, NedTrain, Roche, Wöhner etc.. De afdeling Sales ondersteunde ik met het verzorgen van de brochures, flyers en beursmaterialen. Ook heb ik het bedrijf succesvol begeleid naar een nieuwe identiteit, bestaande uit een logo, huisstijl en website.

Ik ben in 2001 afgestudeerd als Industrieel Ontwerper aan de TU Delft. In 2010 heb ik de studie Grafisch Ontwerpen afgerond aan het Art & Design College Utrecht.

Ik ben getrouwd met Janneke en vader van drie kinderen. Mijn vrije tijd breng ik graag door met basketballen, het kijken van foute science fiction films en Minecraft. Ik luister bijna dagelijks naar StuBru, want dat is gewoon een hele goede radiozender.